Hjulskifte

Rotera däcken mellan fram- och bakaxel utan att byta sida. Det ger ett jämnare slitage och kan förlänga livslängden på däcken.

Observera rotationsriktningen, en del däck har en pil ingjuten på sidan som visar hur de skall monteras med avseende på rotationsriktning.

De däck som har bäst mönster ska monteras bak oavsett om bilen är bak-eller framhjulsdriven. Det ger bäst grepp och minimera risken för sladd.

Dra åt hjulbultarna korsvis för att undvika att hjulet monteras skevt.

Har däcken för lågt lufttryck slits de onormalt fort. Bränsleförbrukningen ökar och bilen kan bli svårare att hantera.

Kolla däckens lufttryck regelbundet, gärna varannan vecka. Ha för vana att titta på däcken samtidigt som du kollar lufttrycket. Kontrollera trycket när däcken är kalla. Glöm inte att samtidigt checka lufttrycket i reservhjulet. Utgå alltid från det däcktryck som rekommenderas i bilens instruktionsbok.

Lufttrycket kan även anges på luckan till bensintanken, locket till handskfacket eller på dörrstolpen. Om du inte hittar uppgifterna där kan en däckverkstad hjälpa dig.

De flesta däck släpper ut luft, sakta med säkert. För det mesta är det ventilen som är orsaken, speciellt vintertid då det är risk för isbildning om man fyller luft inomhus.

Är bilen tungt lastad ska trycket ökas, se instruktionsboken.

Sätt på sommardäcken

Vi tar hand om Hela Bilen

Värt att veta om hjulskifte

Efterdra hjulmuttrarna efter ca fem mils körning.

Värt att veta om lufttryck

Ett aktuellt däcktest från den oberoende finska testorganisationen TestWorld visar att vinterdäck hade 60 procent längre bromssträcka än det bästa sommardäcket vid inbromsning på vått underlag i 80 km/tim. När bilen med det bästa sommardäcket stannat fortsatte bilen med vinterdäck förbi i 50 km/tim.

Hyrbil om du inte vill vänta

Vanliga och ovanliga hyrbilar

Vi har bilar för alla väder och alla tillfällen. Från budget till den där lite speciella bilen som tex. BMW Z4. Självklart har vi även flyttbilar i olika storlekar. Bokning/Prisförfrågan

Premiumdäck från Goodyear!

Från 869:- styck klart på bilen.

Säkrast möjliga körning, suverän väghållningsprestanda och en exceptionell komfortkänsla. Inte undra på att Goodyear är ett av världens största däckföretag. Läs mer om nya Efficientgrip

Däckhotell för alla!

Guld: 995:- Silver: 795:- Brons: 595:-

Däck som inte används ska förvaras rätt. Förvara dem hos oss så slipper du tunga lyft och smuts och sparar utrymme. Dina däck är försäkrade och skulle något inträffa står vi också för självrisken. I våra paket Silver och Guld ingår dessutom tvätt och kontroll av mönsterdjup, lufttryck och eventuella skador. Läs mer

Har du rätt hjulinställning?

Sänk dina kostnader!

Rätt hjulinställning kan du inte fixa själv. Men vi hjälper dig gärna. Det minskar slitaget och sänker bränsleförbrukningen.

Läs mer

Share by: