Däck

Däck i Malmö till bästa pris

Sommardäck, vinterdäck, dubbdäck, åretruntdäck…vad du än är intresserad av kan du alltid  fråga oss . Vår långa erfarenhet av däck gör att vi, med säker hand kan guida dig genom det jättelika utbud av olika däck och däckmärken som marknaden erbjuder. 

Visste du att att det finns mer än 15 000 olika däckdimensioner? 

Vi hjälper dig att hitta rätt däck, till rätt pris till din bil!

Köp dina däck från HelaBilen i Malmö, så får du råd…

Att tänka på när du skall köpa nya sommardäck!

När du byter däck, se till att du använder samma dimension och typ som originalmonterades av fordonstillverkaren. Om du inte är säker på storleken, uppge ditt regnummer så kan vi hjälpa till.

För att hitta rätt däck behöver du kunna svara på tre saker:

 • Din däckdimension
 • Klimat och väder där du oftast kör
 • Din körstil

Att köra på torra vägar 

Körning i vått väglag är helt annorlunda mot torrt, framförallt i regn och dimma.

I våta vägar ökar bromssträckan och vid regn minskar också sikten och du riskerar vattenplaning. Om det har varit torrt under en längre tid, och det helt plötsligt kommer en regnskur, kan dammet och oljan på vägen göra det extra halt.

Tänk på:

Bromssträckan på våta vägar är tre gånger längre än på torra vägar.

Mönsterdjup

Det är viktigt att däcken har korrekt mönsterdjup. Vi rekommendera 3mm för sommardäck även om lagen säger 1,6 mm. På vinterdäck är det 3mm som gäller, men vi rekommenderar minst 4mm! Kom ihåg att kontrollera mönsterdjup och lufttrycket ofta! 

Kom förbi så hjälper vi gärna till.

Vått väglag

Att köra på torra vägar är säkrare, men var uppmärksam på grus, gropar och pölar eftersom de kan göra att greppet minskar. När du kör på torra vägar vill vi tipsa om följande:

 • Var uppmärksam på hastigheten – följ hastighetsbegränsningarna och håll avståndet till bilen framför
 • Var extra uppmärksam vid nattkörning
 • Kör aldrig när du känner dig trött och utmattad.
 • Kontrollera lufttrycket ofta
 • Hjulskifte 295:-

  Att använda vinterdäck på sommaren ger längre bromssträckor, ökar bränsleförbrukningen och sliter på däcken. Även om det inte är olagligt att köra med odubbade vinterdäck på sommaren är det alltså varken miljövänligt, trafiksäkert eller ekonomiskt försvarbart. (Att köra med dubbdäck är förbjudet mellan den 15 april och 1 oktober om det inte är vinterväglag.) Har du inte tid och lust att skifta hjulen själv hjälper vi dig gärna. 

  Däckhotell för alla!

  däckförvaring Malmö

  Guld: 995:-  Silver: 795:-  Brons: 595:-

  Däck som inte används ska förvaras rätt. Förvara dem hos oss så slipper du tunga lyft och smuts och sparar utrymme. Dina däck är försäkrade och skulle något inträffa står vi också för självrisken. I våra paket Silver och Guld ingår dessutom tvätt och kontroll av mönsterdjup, lufttryck och eventuella skador.
  Läs mer om däckhotell

  Share by: